Menyknapp

Logga in / Webmail

Kontakta oss

Webbhotell och serverhotell

Konferensteknik och tolktjänster

Kurser och utbildningar

Övriga tjänster

Om Barents hus

Referenser

Barents hus webbhotell och serverhotell

Barents hus ger er möjligheten att registrera en domän, bygga och förvara era webbplatser på våra webbhotell där du som kund får stor flexibilitet att administrera dina tjänster med hjälp av våra kontrollpaneler.

Vi kan även förvara era webbplatser, applikationer och affärssystem på olika sorters servrar med garanterade processor-, minnes- och bandbredskapaciteter, allt enligt era egna behov.

Vårt mål är att erbjuda snabba och trygga val av hög kvalitet som alltid anpassas efter den senaste tekniken och som har kundens behov i fokus. Vi äger själva all teknisk webbhotell- och serverinfrastruktur som används.

 

 

Domänregistrering och webbhotell

Barents hus tillhandahåller registrering av era domäner samt trygga och stabila Linux- och Windows-webbhotell för era webbplatser. Du som kund får stor flexibilitet att administrera dina webbhotelltjänster med hjälp av våra kontrollpaneler genom vilka du bl a kan styra dina domän-, dns- och mailinställningar samt komma åt vårt programbibliotek med gratis applikationer. Du som kund kan med bara några klick installera CMS-applikationer, webbutiker, bloggsystem såsom Drupal,  Joomla, E-Commerce, Wordpress, med mera. Du har naturligtvis även tillgång till webbmail, som låter dig läsa din e-post oavsett var du befinner dig.

 

 

Virtuell privat server (VPS)

Behöver ni ytterligare lagringsmöjligheter för att t.ex. driva en större webbplats, såsom webbutik, tidning eller kanske webbradio? I så fall kan våra virtuella privata servrar med garanterade processor-, minnes- och bandbredskapaciteter vara något för er. Vi har tagit fram två virtuella serverpaket men kan även skräddarsy en virtuell server med de egenskaper som motsvarar dina behov. Med Barents hus VPS kan du som kund växa successivt med en lösning anpassad efter dina krav och målsättningar. Virtuella servrar erbjuds med en kontrollpanel där du som kund får stor flexibilitet att själv administrera dina tjänster.

 

 

Dedikerad server

Är påfrestningarna så stora att inte ens någon av våra virtuella servrar räcker till? Vi har tagit fram tre olika dedikerade serveralternativ, men kan även skräddarsy en server och anpassa både hård- och mjukvara efter dina önskemål. Med en egen server sätter ni själva era gränser. Vårt baspaket är anpassat för att driva medelstora webbplatser eller databaser medan det avancerade paketet passar för dig som har extrema krav på prestanda och kvalitet samt  behov av att driva flera större webbplatser, Exchange-server eller virtualisering.

 

 

Co-location Server

Har ni redan en webb- eller applikationsserver men är osäker på om den är skyddad? Dra nytta av alla de fördelar som en driftsäker serverhall erbjuder utan att behöva betala för en dedikerad server. Överlämna er server till oss så ställer vi den i en klimatanpassad och ESD-skyddad datahall som dessutom är övervakad av vaktbolag och tekniker! Vi erbjuder 1U upp till helrack för uthyrning. Barents hus serverhall ligger nära finsk-svenska gränsen i Haparanda och används av kunder i svenska Norrbotten och finska Lappland.

 

 

Webbdesign

Vi kan förse er med funktionella, grundläggande webbplatser! Ni bestämmer själv deras layout, tema och innehåll.

 

 

Hosted Exchange 2010

Nu lanserar vi tjänsten Hosted Exchange som bygger på plattformen Microsoft Exchange Server 2010. Tjänsten är en kostnadseffektiv och flexibel kommunikationslösning som är designad för att hjälpa företag med att komma åt information och samarbeta oavsett var de befinner sig. Med Hosted Exchange får ni tillgång till en professionell och säker e-postlösning som inkluderar bland annat delade mappar, kontakter och kalendrar.

 

 

Support

Har du stött på något problem med våra tjänster? Hör av dig till vår support så hjälper vi dig!