Knapp: Till framsidan.
Knapp: Webb & server.
Knapp: Konferens & tolkning.
Knapp: Utbildning.
Knapp: Övriga tjänster, bl a CD-/DVD-produktion, inspelning, SADiE.
Barents Hus  Bild: Liten pil.  Media om Barents hus

 

 

Nedan hittar du artiklar om Barents Hus gedigna distanskurser inom det graits 3D-programmet SketchUp samt bildredigeringsprogrammet Photoshop. Artiklarna är hämtade från kampanj24.se.

 

 

Lär dig använda SketchUp för enkel 3D-modellering

 

Barents hus håller i distansutbildningar på svenska i det populära 3D-modelleringsprogrammet SketchUp

Tror du att du behöver en ingenjörs- eller arkitektexamen för att skapa snygga och funktionella 3D-modeller på datorn? Med hjälp av gratisprogrammet SketchUp kan vem som helst skapa ritningar i tre dimensioner. Barents hus erbjuder distansutbildningar som lär både yrkesverksamma och hobbysnickare hur programmet fungerar.

 

Ett enkelt 3D-modelleringsprogram för både proffs och privatpersoner

SketchUp är ett program som ursprungligen lanserades av Google, som ett 3D-modelleringsprogram som är helt gratis. Om man jämför med andra liknande program, som till exempel det förhållandesvis vedertagna Auto-CAD, är SketchUp dessutom mycket enklare och mer användarvänligt, utan att egentligen tumma för mycket på funktionerna.

– I dag accepterar vi inte krångliga program, när bland annat smartphones gjort användning av system så enkelt. Flera andra 3D-modelleringsprogram börjar faktiskt gå åt SketchUps enkla gränssnitt, berättar Mats Holmgren, handledare och lärare i SketchUp på Sverigefinska folkhögskolan (Svefi) i Haparanda.

SketchUp används i dag av både privatpersoner och yrkesaktiva, från pensionärer som vill designa ett nytt uterum, till unga arkitekter som ser programmets möjligheter.

– Sketchup används ofta för utomhusmiljöer och parker, men också rum och inredning, både för yrkesverksamma och som hobby. För snickare och andra som jobbar med trä är det också väldigt användbart. Du kan gå in i minsta möbeldetalj om du bara har tålamod nog!

 

Svenskt kursmaterial för att lära sig SketchUp

Förutom att skapa modeller och visualisera hur olika byggprojekt ska se ut, likaväl nya verandan som scenografin för skolpjäsen, används SketchUp också inom mer abstrakta nätbaserade byggnationer. Till exempel används programmet för att göra logotyper i 3D, och inom speldesign där det används för att skapa ritningar över levels och banor som sedan blir datorspel.

 

Hur kom du i kontakt med SketchUp?

– Jag är en vanlig datanörd i botten, med en yh-examen i digitala medier. Runt 2009 upptäckte jag SketchUp och gick en grundkurs som inspirerade mig att själv ta fram ett ännu bättre utbildningsmaterial, på svenska, säger Mats.

Mats inspiration ledde fram till skapandet av en distanskurs i SketchUp i samarbete med företaget Barents hus. Utbildningen genomförs med hjälp av det omfattande materialet på en onlineplattform, där det finns tillgängligt under 15 veckor. Varje år uppdateras materialet i samband med att programmet gör det, och kursen är nu en av företagets populäraste distansutbildningar.


Populär distansutbildning med Barents hus och Sverigefinska folkhögskolan

Varför har distansutbildningen i SketchUp blivit så populär, tror du?

– Vi är unika med att ha ett material och en kurs som är helt på svenska. Materialet är lättillgängligt via vår onlineplattform och tydligt med många bildinstruktioner. Dessutom får du kontakt med en handledare under kurser, så det finns alltid en levande person att fråga om hjälp, säger Mats.

– Material på svenska och handledarkontakt ingår också i våra andra kurser. Distansutbildningarna i Photoshop respektive Dreamweaver är uppbyggda på samma framgångsrika sätt, lägger Alexei Usov, VD för Barents hus, till.

 

Krävs det några förkunskaper för att kunna gå kursen?

– Det räcker med att bara vara intresserad, du behöver inte ens ha installerat programmet innan! Vi visar steg för steg hur du laddar ner och installerar för PC eller Mac och går sedan igenom alla funktioner med exempel och tydliga bilder. Många deltagare har redan börjat prova på programmet redan innan kursen, men vet att det är många funktioner man missar, berättar Mats.

SketchUp ligger väl i tiden med enkelt gränssnitt och tillgänglighet via nedladdning. För att verkligen kunna använda det som du vill – vare sig det gäller att skapa egen speldesign eller bygga en friggebod – kan ett tydligt material på svenska vara på sin plats. Barents hus distansutbildning startar när du vill, året runt, och ger dig tid att sätta dig in i SketchUps alla funktioner.

Aktuella priser för SketchUp-kurserna hos Barents Hus

Grundkurs: 1445 kr inkl moms.

Fortsättningskurs: 1445 kr inkl moms.

Grund och fortsättningskurs i paket: 2175 kr inkl moms.

Intresserad? Klicka här för mer info om kursen!

 

(Från kampanj24.se)

 

 

 

Lär dig redigera dina bilder med Photshop

 

Barents Hus startades 1997, då var det mer av en projektverksamhet med internationell anknytning. I dag tillhandahåller de allt från konferens till IT-utbildningar, med utgångspunkt i Haparanda. Utvecklingen av utbudet har skett successivt allt eftersom det efterfrågats på marknaden. I dag är en stor del av verksamheten kopplad till deras distansutbildningar i de populära datorprogrammen SketchUp och Photoshop.

 

Barents Hus fyra ben

Barents Hus har ett gediget samarbete med Sverigefinska folkhögskolan, som möjliggör för det breda utbudet av tjänster. Genom verksamhetens kunskap, förtroende, service och flexibilitet levererar de högklassiga tjänster med kvalité in i det minsta.

Alexei Usov och Mats Holmgren är de aktiva grundarna till verksamheten och har båda lång erfarenhet av IT-branschen sedan tidigare. De fyra benen av Barents Hus verksamhet är webbhotell och serverhotell, konferensteknik och utrustning, tolkning och översättning samt kurser och utbildningar. Läs vår tidigare artikel om Barents Hus och deras SketchUp-kurs här!

 

Skapa häftiga bilder med Photoshop

Photoshop är de mest populära grafikprogrammet i världen och under kursen får du möjlighet att prova på alla funktioner som du kan ha användning för. Med hjälp av programmet kan du redigera bilder, designa, förbättra och retuschera till önskat resultat, eller skapa och bygga egna montage. Möjligheterna är nästintill oändliga för hur du kan vrida och vända på bilderna. De används av såväl den professionella bildredigeraren eller fotografen som hobbyanvändaren.

Distanskursen i Photoshop pågår under 16 veckor och är kopplad till Adobe Photoshop, från version 7 till och med den nyaste programversionen CC. Kursen är privat och du läser och lär dig materialet i din egen takt. Handledare Mats finns tillhands om du behöver hjälp. Kursmaterialet finns att tillgå på en särskild webbplats, du behöver bara tillgång till Internet och programmet installerad på din dator.

 

Grund- och fortsättningskurs i Photoshop

Materialet är lättläst med både text och bild för att du ska förstå allt, både som nybörjare och som van användare. Kursen erbjuds både som grundkurs för den ovana användaren men också som fortsättningskurs i 16 veckor för den som redan har kunskaper inom programmet, men vill utöka sina kunskaper. I och med att kursen är nätbaserad är kursplatserna obegränsade och du väljer helt själv när du vill börja.

– Jag har själv skrivit kurserna och är noga med att tänka efter vad man behöver lära sig från början till slut. Vi börjar med de mest grundläggande som man måste kunna och går sedan vidare och bygger på kunskaperna. I slutet på fortsättningskursen är målet att man ska kunna hela programmet utan och innan, säger Mats.

 

Köper du både grund- och fortsättningskursen direkt får du även under ett helt år handledarhjälp och kan lämna in dina övningsuppgifter eller bara be om tips och hjälp. Behöver du hjälp med köp och installation får du även det!

Grundkurs 16 veckor: 1445 kr

Fortsättningskurs 16 veckor: 1445 kr

Paketerbjudande grund- och fortsättningskurs: 2175 kr

Intresserad? Klicka här för mer info om kursen!

 

(Från kampanj24.se)

 

 

 

Barents hus AB  |  Torget 3, 953 32 Haparanda, Sweden  |  Tfn: +46 (0)922-688 26  |  E-post: info@barentshus.com

Knapp: Kontakta Barents Hus.
Knapp: Om Barents Hus.
Knapp: Projekt.
Knapp: Referenser.
© Barents hus AB